U Gospiću, 10.3.2022. oko 7:20 sati ispred privremenog prihvatnog centra za izbjeglice iz Ukrajine koji je smješten u gospićkoj sportskoj dvorani, došao je autobus u kojemu se nalazilo 36 premorenih osoba odnosno majki s djecom koje su izbjegle od strahota rata u Ukrajini.

Tim Doma zdravlja Gospić je pružio medicinsku pomoć, COVID19 testiranje i bio na raspolaganju osobama iz Ukrajine (uz ostale službe).

Nakon zdravstvenih pregleda i kraćeg odmora izbjeglicama je organiziran prijevoz iz privremenog prihvatnog centra u Gospiću do Motela Grabovac koji je u ingerenciji Javne ustanove Nacionalnog parka Plitvička jezera, gdje će im biti organiziran dugotrajni smještaj. U narednim satima i danima očekuju se dolasci većeg broja ukrajinskih izbjeglica koji će biti smješteni na cijelom području Ličko-senjske županije, za što im je osiguran trajni smještaj i prehrana. Do danas je od strane Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije organiziran trajni smještaj za 60 ukrajinskih državljana od kojih se 24 osobe nalaze u Karlobagu, dok je 36 osoba od danas smješteno u Grabovcu koji se teritorijalno nalazi na području Karlovačke županije.

Izvor: LO